'Okus doma' na radionici kineskih chefova iz Hong Konga; Kul IN Sisak

Blog_img_20160128_172243

Chefovi Chan Chun Hung i Leung Kin Sum, sa Kineskog kulinarskog Instituta (CCI) iz Hong Konga, podijelili su svoje vještine pripreme tradicionalnih kantonskih jela sa polaznicima trodnevnih radionica na Kul IN-u u Sisku. S obzirom da u Okusu doma njegujemo ovakve kulinarsko-kulturne razmjene rado smo se prijavili i okušali u izradi svjetski poznatih spring rolica, dumplingsa i wokova te uživali u čarobnim mirisima Istoka. Saznali smo neke tajne pripreme namirnica koja traje znatno duže od same termičke obrade kako bi se postigao upravo savršen balans namirnica. Sa fenomenalnom vještinom, posvećenošću i do detalja razrađenim pristupom namirnicama, chefovi su nam pokazali s koliko zapravo poštovanja prilaze hrani. Susret s kineskom kuhinjom za nas je predstavljao susret sa znanošću i umjetnošću i doista smo oduševljeni što smo imali priliku preuzeti barem mali dio znanja od ovih vrhunskih chefova.

 Chan Chun Hung i Leung Kin Sum predstavnici su svjetski poznatog CCI-a koji je postao novi partner Kulinarskog Instituta u Sisku a trodnevne radionice koje su se tamo održale od 27.-29. siječnja koncipirane su u fazama od amaterskog do profesionalnog nivoa. Dakle, bile su prilagođene kako srednjoškolcima tako i zaposlenim profesionalnim kuharima i kuharicama. Okus doma savršeno se uklopio negdje u sredini.