Arayes
Hrskave pite s janjećim mesom.
Priprema
Stavite meso, rajčicu, luk, peršin, 1 žličicu maslinova ulja, cimet, crvenu papričicu, mješavinu začina, crni papar i sol u srednje veliku zdjelu. Dobro promiješajte sve sastojke.
Razmažite 2 do 3 žlice smjese u svaku štrucu pita kruha.
Namastite svaku stranu štruce s jednom do dvije žlice maslinova ulja.
Razrežite ih na četvrtine.
Posložite arayes u tepsiju i pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 150 stupnjeva dok ne dobiju smećkasto-zlatnu boju.
Okrenite ih na drugu stranu da postanu hrskave.
Poslužite vruće s maslinama i jogurtom.
Sastojci:
- 500 g mljevenog janjećeg mesa
- 500 g rajčica, fino narezanih
- 1 luk srednje veličine, fino narezan
- 1/3 šalice nasjeckanog peršina
- ½ šalice maslinova ulja
- ¼ žličice cimeta
- ½ žličice čili papričice
- 1 žličica soli
- ½ žličice crnog papra
- ½ žličice mješavine začina
- 7-8 debljih štruca pita kruha
- 1 šalica maslina
- 1 jogurt