Irački kubeh shefteh
Goveđe okruglice od mesa.
Priprema
Pomiješajte sve sastojke i oblikujte srednje velike kuglice.
Uronite ih u duboko ulje i pržite dok ne poprime zlatno-smeđu boju.
Za umak najprije popržite luk na ulju.
Nakon što poprimi zlatnu boju, luku dodajte sve druge sastojke za umak osim suhog voća. Dodajte vode, a kada proključa, smanjite vatru.
Dodajte kuglice u umak, zatvorite posudu i kuhajte sat vremena.
Kada je gotovo, poslužite jelo na veći tanjur i ukrasite ga suhim voćem.
Sastojci:
- 1 kg finog goveđeg mesa
- 1 sitno nasjeckani luk
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 3 žlice krušnih mrvica
- 1 jaje
- sol
- crni papar
- ulje za prženje
- 1 nasjeckani luk
- 1 nasjeckana crvena paprika
- 1 nasjeckana rajčica
- ½ čaše nasjeckanog svježeg lista metvice
- 1-2 sušene marelice
- 1-2 suhe šljive
- 1-2 šalice grožđica
- 1 žlica šećera
- 4 žlice maslinova ulja
- 1 svježe iscijeđeni limun
- 1 šalica vode