Kasava s mesnim prilogom
Priprema
Očistite ribu i izrežite je na tri jednaka dijela.
Kuhajte je u vodi s govedinom oko 20 minuta. Dodajte sjeckani luk i sol.
U drugi lonac stavite ulje. Na zagrijano ulje dodajte luk i pržite ga do zlatnožute boje.
Dodajte očišćenu i na manje komade nasjeckanu bamiju.
Nakon 5 minuta dodajte kocku za juhu ili temeljac, sol i malo ljute paprike. Promiješajte i ostavite na vatri 10 minuta te potom dodajte govedinu, promiješajte i ostavite da se kuha dok meso ne omekša.
Zatim dodajte ribu i kuhajte još 10 minuta. Maknite s vatre i poslužite s kasava pireom.
Zagrijte litru vode na vatri. Kada proključa, odvojite pola u drugu posudu.
U vodu polako dodajte 400 g kasava brašna i miješajte drvenom žlicom.
Naizmjence dodajte ostatak vode i brašna miješajući.
Maknite s vatre i poslužite.
- Sastojci: 9
- Broj osoba:
- Sastojci nisu dostupni
- Glavno jelo
- DR Kongo
-
Težina: Srednje teško - Autor: Izbjeglica
- Ovaj primjerak se nalazi u printanoj verziji kuharice
Sastojci:
- 1 riba srednje veličine
- 250 g goveđeg mesa narezanog na komade
- 2 glavice luka
- 200 g bamije
- temeljac ili kocka za juhu
- 1 žličica soli
- 1 žličica ljute paprike
- prstohvat curryja
- 500 g kasava brašna