Kookoo sabzi
Tradicionalni iranski omlet s povrćem.
Priprema
Povrće operite, narežite i pržite na ulju 5 minuta te dobro ohladite.
Istucite jaja, dodajte sodu bikarbonu, sol, crni papar, brašno, orahe te ohlađeno povrće i začine pa dobro promiješajte.
Zagrijte ulje na tavi dok dok ne postane vruće, dodajte mješavinu i zagladite površinu poleđinom žlice. Smanjite vatru i pržite 10-ak minuta (dok se ne zažari).
Brzo izrežite na 4 jednaka dijela, okrenite na drugu stranu i pržite još 10-ak minuta.
Sastojci:
- 1 kg povrća i začina (peršin, kopar, korijander, zelena salata, vrhovi mladog luka)
- 4 veća jaja
- 1 čajna žlica sode bikarbone
- 1 žlica mrvljenih oraha
- 1 žlica pšeničnog brašna
- ulje
- sol
- crni papar