Kurdski falafel
Jelo koje je zadnjih godina popularno diljem svijeta pripremljeno na kurdski način.
Priprema
Namočite grašak preko noći i potom ga procijedite. Izmiksajte grašak, luk, peršin, korijander, kumin i češnjak. Prestanite prije nego što smjesa postane poput finog namaza.
Dodajte bulgur i prašak za pecivo te kratko izmiksajte dva do tri puta.
Pokrijte i ostavite u hladnjaku najmanje dva sata.
Od smjese oblikujte kuglice željene veličine.
Pržite oblikovane kuglice u vrućem dubokom ulju dok ne poprime smeđu boju.
Kuglice poslužite na tanjuru s umacima ili bez njih.
Sastojci:
- 1 šalica suhog zelenog graška
- 1 žličica kumina u prahu
- 1 glavica luka, nasjeckana
- 1 žličica praška za pecivo
- 4 žličice bulgura
- ¼ šalice nasjeckanog peršina
- ¼ šalice nasjeckanog korijandera
- 3 češnja češnjaka
- ulje za prženje