Pap i nyma ye huku
Priprema
Zakuhajte 700 ml vode u velikom loncu i dodajte 300 g kukuruzne krupice s preostalom vodom.
Dok dodajete vodu i kukuruznu krupicu, miješajte smjesu drvenom kuhačom.
Smanjite vatru i kuhajte 5 minuta dodajući preostalu kukuruznu krupicu.
Kada smjesa postane čvrsta i kada se počne odljepljivati od lonca, prebacite je u pladanj za posluživanje te pritisnite drvenom kuhačom oblikujući kuglu ili neki drugi oblik po želji.
Gulaš započnite pripremom umaka od rajčice. Prekrijte dublju tavu maslinovim uljem i zagrijte na srednju temperaturu.
Prepržite đumbir 30 sekundi. Dodajte luk i nastavite pržiti.
Dodajte zgnječenu čili papričicu i čili prah tako da luk pocrveni.
Nastavite pržiti dodajući crni papar i sol. Dodajte suhi peršin u tavu.
Pojačajte vatru i polako dodajte manje količine narezane rajčice pazeći da smjesa u tavi cijelo vrijeme ključa.
Kada ste dodali svu rajčicu pazeći da smjesa ključa, smanjite vatru na srednju jačinu i pustite da se kuha desetak minuta.
Dodajte još malo čili praha i promiješajte.
Nakon 5 minuta smanjite vatru i kuhajte još 15 minuta miješajući i gnječeći rajčice.
Isključite vatru i pokrijte tavu.
U tavi za pečenje zagrijte ulje do najjače temperature te mu dodajte komade piletine i pržite dok ne poprime smećkastu boju.
Kada su pečeni, dodajte komade piletine u umak od rajčice i kuhajte na najnižoj temperaturi 30 minuta, povremeno miješajući.
Preko oblikovane kukuruzne krupice prelijte pileći gulaš nyma ye huku.
Sastojci:
- 460 g kukuruzne krupice
- 1 l vode
- 900 g pilećih prsa bez kosti ili finog goveđeg mesa izrezanog na komade
- 1,5 kg nasjeckane rajčice
- stručak mladoga luka, nasjeckan
- 2 srednje velike glavice luka nasjeckane na manje komade
- manji komad đumbirova korijena, oguljen i fino narezan
- zgnječena čili papričica
- 1 žlica crnog papra
- 1 žlica čili praha
- 1 žlica soli
- ½ žlice sušenog peršina
- maslinovo ulje