Surbiyaan
Priprema
Očistite i natopite rižu u vodi. Neka stoji 30 minuta.
Pržite piletinu dok ne posmeđi, dodajte kardamom, štapiće cimeta, klinčiće i zrna papra. Dodajte luk, a kad posmeđi, dodajte češnjak i rajčice. Dodajte jogurt kad rajčice omekšaju.
Potom u jelo umiješajte iscijeđeni limun, kumin, đumbir, svježi i korijander u prahu te papriku. Pustite da zakuha na srednje jakoj vatri, a potom smanjite vatru i kuhajte još 10 do 15 minuta.
U drugoj posudi zagrijte vodu. Kada zakuha, dodajte rižu i kuhajte dok riža nije napola kuhana.
Ocijedite rižu i dodajte je u posudu s piletinom.
Kuhajte sve zajedno dok riža ne omekša na srednje jakoj temperaturi. Poslužite i ukrasite.
Zagrijete ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pržite do zlatnosmeđe boje.
Dodajte grožđice i kuhajte dok se ne napušu.
Smjesu rasporedite na rižu.
Sastojci:
- 6 komada piletine
- 6 šalica basmati riže
- 5 zgnječenih mahuna
- 2 crna kardamoma
- 2 štapića cimeta
- 5 zrna papra
- 1 glavica luka, nasjeckana
- 3 klinčića
- 2 žličice kumina u prahu
- 2 žličice đumbira u prahu
- 2 žličice korijandera u prahu
- 1 žličica crvene paprike
- 2 žličice svježeg korijandera, nasjeckanog
- 2 češnja češnjaka nasjeckanog
- 1 šalica jogurta
- 1/3 limuna
- 2 srednje velike rajčice, nasjeckane
- 3 žlice ulja
- ½ čaše grožđica
- 1 nasjeckana glavica luka