Kolektiv Okus doma trenutno se nalazi se u prostoru Palacha gdje s kolektivom Food not bombs vrijedno priprema jela koja će se poslužiti na večerašnjoj degustaciji i otvaranju izložbe u Galeriji Palach u 20.30 sati.
"Tu sam kao dio Food not bombs kolektiva i uživam u radionici, veoma sam sretna što ću večeras imati priliku kušati afrička jela. Ekipa s kojom kuham je super, a kuhari su vrlo ozbiljni i posvećeni pripremi jela. Sama ideja uključivanja izbjeglica u ovakav projekt mi je sjajna, budući da im pruža priliku da budu aktivni i rade na nečemu", opisuje svoje iskustvo Tamara Eskić.
David Ajobi, dio kolektiva Okusa doma izjavio je kako mu je na radionici odlično te da je cijela ekipa kuhara sjajna. "Veselim se samoj degustaciji i izložbi kojom će početi prava zabava", kaže David. S nama je podijelio recept njegove verzije jollof riže koju trenutno priprema:
Sastojci (za četiri osobe):
2 šalice riže
1/4 šalice ulja od kikirikija (ili maslinovog ulja)
3 žlice pasterizirane rajčice
1 luk
2-3 režnja češnjaka
2-3 šalice nasjeckane blitve
čajna žličica sušene majčine dušice/ 2 čajne žličice svježe
prstohvat curryja
sol
Vegeta
Postupak:
1. Stavite rižu da se kuha 20 minuta, pa ju zatim skinite s vatre.
2. Zagrijte ulje pa na njemu pržite luk i češnjak dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Zatim dodajte pasteriziranu rajčicu, začine i blitvu. Ostavite na vatri sljedećih 20 minuta.
3. Umaku dodajte rižu i ostavite da se kuha još 15-20 minuta