Luka Antić

Blog_luka_antic

Rođen u Šibeniku, odrastao u Šibeniku a zadnju trećinu svog života sretno provodim u Zagrebu. Prijatelj ljudi i životinja, ljubitelj glazbe i prirode. Ne-diplomirani sociolog, komercijalist, RTV serviser, vodoinstalater, konobar, vatrogasac, glazbenik, agnostik, samoprozvani pjesnik, aktivist Zelene akcije i u horoskopu blizanac. Tek zadnjih nekoliko godina ozbiljno aktivan oko tema ljudskih prava, migracija, društvenog poduzetništva i održivog razvoja a do tada uglavnom fokusiran na pronalaženje vlastitog mjesta na društvenoj karti svijeta.


Volontirao u radu s izbjeglicama u Srbiji, Grčkoj, Makedoniji i Hrvatskoj uglavnom kao volonter udruge Are You Syrious a neko vrijeme i radio kao tajnik udruge.

Prvi kontakt s konceptom društvenog poduzetništva dogodio se prije 7 godina kad mi je igrom slučaja u ruke dospjela knjiga “Bankar siromašnih“ Muhammada Yunusa, nobelovca koji je svojom vizijom uspio smanjiti stopu siromaštva u Bangladešu. Sama ideja da postoje primjeri djelovanja gdje je društvena korist primarnija od novčane dobiti oduševila me i gurnula u smjeru koji me danas doveo do kolektiva Okus Doma.

 

U Okusu doma radim kao tehnički koordinator i vozač. 

“Ako si iskren, nosiš uspjeh u svom srcu i sve što radiš uspijeva.”
Sretan sam što mogu biti dio promjene!