Kuhari i kuharice Okusa doma i dalje vrijedno rade! Penny, naša gošća iz SAD-a, opisala je kako joj je iskustvo rada na kulinarskoj radionici vrlo uzbudljivo. Uspjela je upoznati puno novih i zanimljivih ljudi, a u njenom timu bio je i naš kuhar Rabah iz Alžira. "Fascinira me kako je lako povezati se s nekim u zajedničkom kuhanju iako ne govorite isti jezik", opisala je svoj rad u timu Penny. S nama je podijelila i recept moutabala (baba ganuša) koji se pripremao danas:
7 patliđana
kg i pol jogurta
šalica tahinija
limun
češnjak
sol
Patliđane na vatri ugrijte, zatim osušite i skinite kožu i pustite da se ohladi.
Jogurt, tahini, nasjeckani češnjak i sol izmješajte u zdjeli. Patliđane zgnječite i zatim umiješajte u smjesu jogurta sve dok ne postane ujednačena.
Poslužite s maslinovim uljem.
Na radionici uživa i naša Martina. Cijela radionica jako joj je zabavna i zanimljiva, pogotovo zašto što radi s toliko različitih ljudi. "Sve je fino i egzotično i sjajno miriši", nadodala je. Budući da jako voli kuhati, plan joj je skupiti sve recepte današnjih jela i isprobati ih doma, pogotovo zato što su se danas pripremala jela koja uglavnom nikada nije probala. Na kraju je podijelila svoj recept hummusa:
250 grama oljuštenog, kuhanog slanutka
1 režanj češnjaka
maslinovog ulja
sok od pola limuna
nasjeckani peršin
velika žlica tahinija
Umješajte sve sastojke dok se ne napravi ujednačena smjesa.
Poslužite preliveno maslinovim uljem i peršinom.