Bliski okusi istoka u Zagrebu

Blog_33

Kuhari i kuharice Okusa doma i dalje vrijedno rade! Penny, naša gošća iz SAD-a, opisala je kako joj je iskustvo rada na kulinarskoj radionici vrlo uzbudljivo. Uspjela je upoznati puno novih i zanimljivih ljudi, a u njenom timu bio je i naš kuhar Rabah iz Alžira. "Fascinira me kako je lako povezati se s nekim u zajedničkom kuhanju iako ne govorite isti jezik", opisala je svoj rad u timu Penny. S nama je podijelila i recept moutabala (baba ganuša) koji se pripremao danas:

 

7 patliđana

kg i pol jogurta

šalica tahinija

limun

češnjak

sol

Patliđane na vatri ugrijte, zatim osušite i skinite kožu i pustite da se ohladi.

Jogurt, tahini, nasjeckani češnjak i sol izmješajte u zdjeli. Patliđane zgnječite i zatim umiješajte u smjesu jogurta sve dok ne postane ujednačena.

Poslužite s maslinovim uljem.

Na radionici uživa i naša Martina. Cijela radionica jako joj je zabavna i zanimljiva, pogotovo zašto što radi s toliko različitih ljudi. "Sve je fino i egzotično i sjajno miriši", nadodala je. Budući da jako voli kuhati, plan joj je skupiti sve recepte današnjih jela i isprobati ih doma, pogotovo zato što su se danas pripremala jela koja uglavnom nikada nije probala. Na kraju je podijelila svoj recept hummusa:

250 grama oljuštenog, kuhanog slanutka

1 režanj češnjaka

maslinovog ulja

sok od pola limuna

nasjeckani peršin

velika žlica tahinija 

Umješajte sve sastojke dok se ne napravi ujednačena smjesa.

Poslužite preliveno maslinovim uljem i peršinom.