Na kulinarskoj radionici koja se odvija u Kuhaoni, naši kuhari su s nama podijelili recepte koje danas pripremaju. Chichi iz Etiopije opisala nam je klasični recept svoje zemlje:
Shiro s fir firom (injera)
Nekoliko glavica luka
Ulje
Nekoliko režnjeva češnjaka
Berbere miks začina ili chili prah
2 velike rajčice
Shiro - slanutak
1. Narežite sav luk i prijajte ga na ulju dok ne posmeđi. Zatim dodajte i češnjak i također ga popirjajte. Nakon toga dodajte začine i dalje kuhajte dok se ne ublaži okus chilija.
2. Dodajte dvije narezane rajčice i kuhajte, pa zatim dodajte pola litre vode. Voda se u smjesi mora skuhati do kraja prije nego se doda slanutak.
3. Jelo poslužite s injerom.
Naš prijatelj Jacob iz Sjedinjenih Američkih Država je pak opisao recept za španjolski gazpacho:
1 kg rajčica
1/3 šalice ulja
1-2 režnja češnjaka
2 čajne zličice vinskog octa ili octa od riže (ne bijelog ili balzamico)
1 čajna žličica soli
Pola šalice starog kruha
1. Narežite rajčice na malo veće komade, zdrobite češnjak. Kruh natopite u vodi, potom iscijedite višak. Uzmite kruh, nešto malo rajčica, češnjak i ocat i stavite u mikser, te počnite miješati. Kada se smjesa počinje spajati, počnite dodavati malo po malo ulja i ostatak rajčica. Miješajte sve dok smjesa ne postane vrlo glatka.
Jacob je nadodao kako mu je današnja radiona sjajna, te da je ključna ideja i poruka Okusa doma ta da svi vole hranu koja potječe iz različitih zemalja, te bi zato trebali biti otvoreniji i bolje prihvaćati i ljude koji također dolaze iz tih istih mjesta.
Andrea, jedna od kuharica danas, ističe kako je Okus doma sjajna ideja za koju se nada da će zaživjeti i dalje, te se veseli snovima o otvaranju restorana. "Ako mi društvo nije zabavno i ugodno, onda ne volim kuhati. No, zato sa sigurnošću mogu reći da sam danas sa veseljem kuhala i odlično se zabavila", zaključila je.